3 Aralık 2015 Perşembe

SOFRALARIN BAŞTACI (ETLİ) BULGUR PİLAVI



       Sofraların vazgeçilmez lezzeti bulgur pilavı. Hem besleyici hem de çok lezzetli. Haftada üç kez tüketilmesini tavsiye ederim.  
   
   Malzemelerimiz;

  • 1 kase pilavlık bulgur
  • 1 kg. kemikli kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası


     Pilavımızı yapmaya başlayalım. Öncelikle kemikli etimizi tencereye koyup iyice pişirelim. Daha sonra pişen eti tabağa alıp soğuduktan sonra etlerini ayıralım. Tencerede ki et suyunu  pilava katmak için süzelim. Tereyağını derin bir tavaya koyup eritelim. İçine önce biber salçasını, daha sonra süzülen et suyundan 2,5 kase ekleyelim. Kaynamaya başlayınca önce tuz ve sonra bulguru ekleyelim. Et suyu kaynayınca ateşi kısalım ve o şekilde pişirmeye devam edelim. Pilav suyunu çekmeye yakın eti içine koyalım. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatalım ve pilavımızı dinlendirelim. 15- 20 dakika sonra servis yapalım. son derece sağlıklı, besleyici ve lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder