15 Aralık 2015 Salı

HAVUÇLU PASTA




      Bugün havuçlu pasta tarifi vermek istedim. Akşam çaya gelen misafirlerinize güzel bir ikram.
    Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı kadar un
  • Kreması için, 3,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, yarım çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı margarin
  • Üzeri için krem şanti
  Önce yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Üzerine sütü ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha sonra havuç, ceviz, tarçın ve vanilyayı ekleyelim. En son un ve kabartma tozunu ekleyelim. Akıcı bir kıvam elde edelim. 
   Hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yayalım. 180 derece fırında pişirelim. Şimdi kremayı hazırlayalım. Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi tencereye koyup karıştıralım. Ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca vanilya ve margarini ekleyelim. Koyulaşınca ocaktan alalım. Fırından çıkan kek soğuyunca uzunlamasına eşit olarak 3 parçaya bölelim. Her katına kremadan sürüp 3 katı üst üste dizelim. En üste kalan kremayı sürelim. Krem şantiyi üzerinde yazan ölçüde çırpalım. Biraz dolapta beklettikten sonra pastanın her tarafını kaplayacak şekilde sürelim. Üzerini antep fıstığıyla ya da siz arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

   

2 yorum: