5 Aralık 2015 Cumartesi

HAFTASONUNA ÖZEL KREMALI REVANİ



       Değişik bir revani tarifi arayanlara özel, kremalı revani tarifi vereceğim. Normal revaniye göre daha hafif bir tatlı olması nedeniyle sizinde misafirlerinize ikram edeceğinizden hiç şüphem yok. Farklı tarif arayanlar için güzel bir seçenek.
       
      Kremalı Revani Malzemelerimiz;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Şerbeti için, 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Kreması için 2,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı şeker. 1 paket krem şanti ve 1 paket vanilya
   Şimdi sıra geldi revani tatlısını yapmaya. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri ve suyu koyup, 10- 15 dakika kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve biraz bekleyip ocaktan indirelim. Hamur için önce yumurta ve şekeri çırpalım. Sütü, yağı, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Malzemeyi yağlanmış tart kalıbına dökelim ve 175 derecelik fırında pişirelim. Bu arada muhallebiyi hazırlayalım. Tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyup çırparak pişirelim. Kaynamaya yakın vanilyayı ekleyip pişirmeye devam edelim. Pişince altını kapatalım ve bir paket krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince şerbetini ilave edelim ve çekmesini bekleyelim. Daha sonra muhallebiyi üzerine dökelim ve ben ceviz kullandım siz fıstıkla da üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder