9 Aralık 2015 Çarşamba

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


       Tekrar karşınızdayım. Bugün mercimekli bulgur pilavı yapmak istedim. Siz de değişiklik isterseniz bence hemen denemelisiniz. Her zaman aynı pilavı yapmayın bence. Hem sizin için hem de evdekilere değişiklik olur.

      Pilavımızın malzemeleri;

  • 1 su bardağı siyah mercimek
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, pul biber ve karabiber
  
  Pilavımızın malzemeleri bu kadar. Şimdi yapımına başlayalım. Mercimeği yıkayıp tencereye koyalım. Üzerine su ilave edip, biraz diri kalacak şekilde haşlayalım. Haşlandıktan sonra içindeki bulanık suyu süzelim. Süzdükten sonra su ilave edelim ve ocağa alalım. Su kaynamaya başlayınca bulguru ve tuzu ilave edelim. 
   Suyunu çekince altını kapatalım. Üzeri için tereyağını eritelim, içine pul biber ve karabiberi ekleyelim. Daha sonra kızgın yağı pilava ekleyip, karıştıralım. 15 dakika pilavın dinlenmesini bekleyelim. Dinlenince yanında soğan piyazı ve turşu ile servis edeceğiniz harika bir lezzet. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder