25 Aralık 2015 Cuma

ÇÖKERTME KEBABI


      Bugün lezzetli ve pratik bir yemek olan çökertme kebabı tarifini vereceğim. Her zaman ki gibi önce malzemeleri sıralayalım;

  • 500 gr. biftek
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 kase koyu yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kekik
     Şimdi sıra geldi yemeği hazırlamaya. Etleri ince şeritler halinde doğrayalım. Tava da kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Baharatları ekleyip içerisine 2 yemek kaşığı tereyağ koyup  kavuralım. Diğer taraftan patatesleri ince ince doğrayıp kızgın yağda kızartalım. Sarımsakları ezip yoğurda katıp, iyice karıştıralım. Servis tabağına önce kızartılan patatesleri alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını dökelim. En üste etleri koyup, servis edelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder