2 Aralık 2015 Çarşamba

HAVUÇLU CEZERYE


     Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz havuçlu cezerye tarifi vereceğim. Sizin ve ailenizin beğenerek yiyeceği tarifin malzemelerini sıralayalım;

  • 1 kilo havuç
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı kadar irice dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı süt
  • Üzeri için bolca hindistan cevizi
İsteğe göre cezeryenin üzerini antep fıstığıyla da süsleyebilirsiniz. 
     
      Cezeryenin yapılışına gelelim. Öncelikle havuçları soyup, rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim. Sonra tavaya alıp içine şekeri ilave edelim. Ocağa alıp havuçlar suyunu çekinceye kadar pişirelim. Havuçlar piştikten sonra ocaktan alıp derin bir kaba boşaltalım.  İçerisine rondodan geçirdiğimiz bisküvileri, vanilya, ceviz ve sütü ekleyip, iyice karıştıralım. Daha sonra istediğimiz bir kalıba bastırarak dökelim. Üzerine bolca hindistan cevizi serpip servis yapalım. Tabi siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder