26 Aralık 2015 Cumartesi

HARİKA LEZZET SAÇAKLI POĞAÇA


      Misafirlerinize kolaylıkla hazırlayıp ikram edebileceğiniz saçaklı poğaça tarifi sizlerle. Değişik malzemelerle süsleyebileceğiniz bir lezzet. 5 çayı ikramlarınızın baş tacı olacak bir poğaça.
     Malzemeler;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı  ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta ( bir tanesinin sarısı üzerine sürmek için)
  • Aldığı kadar un
  • İç malzeme, krem peynir
  • Bulamak için maydanoz
   Şimdi poğaçanın yapılışına gelelim. Bir kabın içinde kuru mayayı ılık su ile eritelim. Sonra içine süt, yağ, tuz, şeker ve yumurtayı ekleyelim. En son aldığı kadar un ekleyip, hamuru yoğuralım. Hamurun kıvamı çok sert olmamasına dikkat edelim. Elimize küçük parçalar alıp, yuvarlayalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkıp sıcaklığı geçince bıçak ile ortasını açıp, içerisine peyniri sürelim. Peyniri sürdükten sonra küçük doğradığımız maydanoza bulayalım. İsterseniz dereotu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder