23 Aralık 2015 Çarşamba

ISPANAKLI PASTA

 
      İki gün aradan sonra tekrar sizlerle birlikteyiz. Bugün ıspanaklı pasta tarifi vereceğim. Ispanak ve pasta kelimelerinin bir araya gelmeyeceğini düşünenler olabilir ama emin olun ki çok lezzetli bir pasta olacak.
     Malzemeler;

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı rondodan çekilmiş ıspanak
  • Aldığı kadar un
  • 2 paket krem şanti
   Şimdi pastanın yapımına başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. İçerisine yoğurt ve yağı ilave edelim. Ispanağı, kabartma tozunu, vanilya ve unu da ekleyelim. Tüm malzemeyi çırpalım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serelim. Hamuru kalıba dökelim ve 180 derece fırında pişirelim. Pişen keki fırından çıkaralım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyunca bir ip yardımıyla ortadan ikiye keselim. Tabandaki kekin üzerine krem şanti sürelim. Diğer parçasını üzerine koyalım ve pastanın her tarafını krem şanti ile kaplayalım. Sonra istediğiniz şekilde süsleme yapabilirsiniz. Ben antep fıstığı kullandım. Eminim çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder