23 Ocak 2016 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

   
       Bugün sizlere hem çok lezzetli hem sağlık kaynağı zeytinyağlı yaprak sarma tarifi vermeyi istedim.
       Malzemelerimiz;

  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 çorba kasesi pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sumak ekşisi
  • 1 su bardağı zeytin yağı
    Önce yaprakları sapları yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirip bekletelim. Pirinçleri sıcak suda 30 dakika kadar bekletelim. Beklettiğimiz pirinçleri süzelim ve geniş bir kaba alalım. Üzerine soğan, sarımsak , domates ve maydanozu küçük küçük doğrayalım. İçerisine salça, karabiber, pul biber, tuz ve naneyi ekleyelim. Daha sonra zeytinyağı ve sumak ekşisi koyup, iyice harcımızı karıştıralım.
     Yaprakların saplarını ayırarak tezgaha serelim. Hazırlamış olduğumuz harcımızdan bir tatlı kaşığı koyup ince ince saralım. Sardıktan sonra sıra sıra tencereye dizelim. Yapışmaması için tencerenin dibine bir kaç tane yaprak serelim. Sarmaları tencereye dizdikten sonra, üzerine bir tabak kapatalım. Bir kaba 2 su bardağı kaynamış su, 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi ve yarım çay bardağı zeytinyağı koyup karıştıralım. Bu karışımı tencerenin içine, sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde, dökelim. Ocağa alalım ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika kadar pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol edip, altını kapatalım. Pişmiş ise biraz dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder