1 Ocak 2016 Cuma

PATATESLİ BULGUR PİLAVI


  Değişik bir pilav tarifi ile tekrar karşınızdayım. Beğeneceğinizi düşünerek tarifini vermek istiyorum.
Malzemeler;

  • 1 kase pirinç
  • 2 adet patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pul biber ve karabiber
    Önce patatesleri küp şeklinde doğrayalım. Tencereye sıvı yağ koyalım. Patatesleri içine atıp biraz kızartalım. Daha sonra içine salçayı koyup, iyice karıştıralım. Üzerine 2 kase kadar sıcak su ilave edelim. Tuzu, pul ve kara biberi ekleyelim. Patatesler pişmeye yakın bulguru ilave edelim. Suyunu çekinceye kadar pişirelim. Suyunu çekince altını kapatıp, dinlendirelim. Pilavımız yemeye hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder