5 Ocak 2016 Salı

ADANA USULÜ FELLAH KÖFTE


       Bugün Adana' da her zaman yapılan bir köfte tarifini vermek istedim. Kolaylıkla hazırlayacaksınız.
     Malzemeler;

  • 1 kase ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • Tuz ve karabiber
  • Sosu için, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, nane, pul biber
    Şimdi yapımına gelelim. Bulguru geniş bir kaba alalım ve sıcak su ile ıslatalım. İrmiği ekleyip 10 dakika kadar dinlendirelim. İçine un, karabiber, tuz ve salçayı ekleyelim. Azar azar su ekleyerek hamur haline getirelim. Ne sert, ne de yumuşak kıvamda olmayacak. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayalım ve ortasına parmağımızla bastıralım. Tencereye su koyup, kaynatalım. Kaynamış olan suya köfteleri atalım. 10 dakika boyunca haşlayalım. Piştikten sonra süzgeç yardımıyla süzelim. Yarım su bardağı kadar haşlama suyunu ayıralım. Tavaya sıvı yağı koyalım ve salçayı kavuralım. Ezdiğimiz sarımsak, nane ve pul biberi ekleyelim. Ayırdığımız haşlama suyunuda ekleyip, sosu 2-3 dakika kaynatalım. Köfteleri içine ekleyip, sosa bulayalım. Sonra servis tabağımıza alalım. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder