20 Ocak 2016 Çarşamba

ÇOK LEZZETLİ AÇMA

     
      Bugün lezzetli bir açma tarifi vermek istiyorum.Eminim çok beğeneceksiniz. Her zaman ki gibi Malzemeleri sıralayalım;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su  
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 atalı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
    Şimdi açmayı yapmaya başlayalım. Yoğurma kabına suyu ve sütü koyalım. Su ve sütün ılık olmasına dikkat edelim. İçine yaş mayayı koyup, eritelim. Sıvı yağ, tuz, yumurta ve şekeri ilave edelim. Unu içine yavaşça ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edelim. Hamuru iyice yoğuralım ve 1 saat mayalanması için bekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizle açalım.  Üzerine bir miktar tereyağ sürüp, istediğimiz şekli verelim.
    Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye açmaları dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörekotu veya susam serpelim. 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  

2 yorum: