2 Ocak 2016 Cumartesi

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ


      Ana yemeğin yanında, misafirlerinize ikram edebileceğiniz yoğurtlu bulgur köftesi tarifini vermek istedim. 
      Köftenin Malzemeleri;

  • 1 kase ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için, sarımsak, yoğurt, bir yemek kaşığı tereyağ, pul biber ve nane
   İnce bulguru geniş bir kaba alalım ve sıcak su ile ıslatalım. İrmiği de ekleyip, 10 dakika kadar dinlendirelim. Sonra içine unu, karabiberi ve tuzu ekleyip, iyice yoğuralım. Hamurdan nohut kadar parçalar koparıp, yuvarlayalım. Tencereye su koyup kaynatalım. İçine az miktar tuz koyup, yuvarladığımız köfteleri içine atalım. 15- 20 dakika kadar pişirelim.Piştikten sonra süzelim ve soğutalım. 1 kase yoğurda 2-3 diş sarımsağı ezip, karıştıralım. Köfteleri tabağa alalım ve üzerine yoğurdu ekleyelim. Tavada erittiğimiz tereyağına, pul biber ve naneyi ekleyip sos haline getirelim. Tabakta bulunan yoğurtlu köftenin üzerinde gezdirelim. Dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder