6 Ocak 2016 Çarşamba

MARMELATLI KURABİYE


      Bugün sizlere Kayınvalidemin sürekli yaptığı ve severek yediğim bir kurabiye tarifi vereceğim. Çay saatlerinde misafirlerinize ikram edeceğiniz, hem pratik, hem de farklı lezzetler deneyebileceğiniz bir kurabiye şeklidir.
     Malzemeler;

  • 200 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için, yumurta sarısı, damak tadınıza uygun reçeller (ben kayısı ve vişne reçeli kullandım)
    Öncelikle oda ısısında yumuşamış margarin ile pudra şekerini yoğuralım. İçine yumurta, nişasta, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip, yoğurmaya devam edelim. Elimize yapışmayacak kıvamda hamur elde edelim. Hamurun bir kısmını ayırarak, merdane ile açıp, çay bardağı yardımıyla daire şekilleri çıkaralım. Bunları yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dizelim. Hamurdan ayırdığımız kısımdan, elimizle parçalar koparıp, uzun şeritler haline getirelim. Tepsiye dizdiğimiz hamurun etrafını çevreleyelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında, üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuyunca, ortasına vişne ve kayısı ( siz istediğiniz reçeli kullanabilirsiniz) reçelleri koyalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder