24 Ocak 2016 Pazar

LEZZETLİ ELMALI TURTA


      Bugün lezzetli elmalı turta tarifi vereceğim. Hem hafif hem de çok lezzetli, çay saatlerinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Gönül rahatlığıyla misafirlerinize ikram edeceğinizden hiç şüphem yok.
      Malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • 200 gr. margarin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı kadar şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • İç malzemesi; 5 adet orta boy elma, 7 yemek kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Üzeri için pudra şekeri
    Şimdi yapımına başlayalım. Öncelikle iç malzemeyi hazırlamakla başlayalım. Elmaları rendeleyelim. Bir tencereye alıp şekeri ekleyelim. Elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Pişmeye yakın tarçın ve cevizi ekleyip, ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi hamura geçelim. Geniş bir kaba erittiğimiz margarini, yumurtayı, vanilya, kabartma tozu, şeker ve sütü ekleyelim ve iyice karıştıralım. Aldığı kadar un ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Turtayı pişireceğimiz kalıbı margarin ile yağlayalım. Hamurdan bir parça ayıralım ve diğer kısmı  kalıba yayalım. Elmalı harcı üzerine yayalım. Ayırdığımız hamuru şeritler halinde kesip turtanın üzerine dizelim. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra soğutup üzerine pudra şekeri serpelim ve misafirlere ikram edelim. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder