7 Ocak 2016 Perşembe

BİSKÜVİ DOLGULU İRMİKLİ PASTA


     Bugün ikinci olarak bisküvi dolgulu irmikli pasta tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yapılması çok kolay, hem de çok lezzetli.
     Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • Arası için, 1 paket kakaolu petibör bisküvi ve yarım su bardağı süt
    1 litre sütü tencereye boşaltalım. İçine irmik ve şekeri koyup karıştıralım. Ocağa alıp, sürekli karıştıralım. Kaynamaya başlayınca, vanilya ve tereyağı ekleyip, 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alalım. Bisküviyi rondodan geçirip, süt ile ıslatıp, yoğuralım. Baton kek kalıbımızı streç film ile kaplayıp, muhallebimizin yarısını tabana boşaltalım. Sütle ıslatıp, hamur kıvamına gelen bisküvileri uzun şeritler halinde muhallebinin üzerine sıra sıra dizelim. Kalan muhallebiyi üzerine dökelim. Streç ile muhallebiyi kapatalım. Buzdolabında 2 saat bekletelim. Sonra kalıbı tabağa ters çevirip, üzerine kakao serpip servis edelim. Afiyet olsun.


2 yorum: