10 Ocak 2016 Pazar

HARİKA TAT ARNAVUT CİĞERİ

     
       Bugün ciğer sevmeyenler için güzel bir tarif vereceğim. Siz söyleyene kadar ciğer yediklerinin farkına bile varmayacaklar, emin olabilirsiniz. ( 2-3 kişilik)
       Malzemeler;

  • 500 gr. kuzu ciğeri
  • 1 çay bardağı kadar un
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kekik
  • Garnitür olarak, patates kızartması ve soğan piyazı yapabilirsiniz
    Öncelikle ciğer küp şeklinde küçük küçük doğrayalım. İçerisine tuz ve baharatları ekleyip, iyice harmanlayalım. 10- 15 dakika kadar bekleyip, ciğerleri unlayalım. Kızgın yağda 3- 4 dakika boyunca kızartalım. Çok fazla kızartmayalım çünkü ciğerler kuruyabilir. Soğan piyazı ve patates kızartması ile sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder