Bugün ciğer sevmeyenler için güzel bir tarif vereceğim. Siz söyleyene kadar ciğer yediklerinin farkına bile varmayacaklar, emin olabilirsiniz. ( 2-3 kişilik) Malzemeler;
500 gr. kuzu ciğeri
1 çay bardağı kadar un
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik
Garnitür olarak, patates kızartması ve soğan piyazı yapabilirsiniz
Öncelikle ciğer küp şeklinde küçük küçük doğrayalım. İçerisine tuz ve baharatları ekleyip, iyice harmanlayalım. 10- 15 dakika kadar bekleyip, ciğerleri unlayalım. Kızgın yağda 3- 4 dakika boyunca kızartalım. Çok fazla kızartmayalım çünkü ciğerler kuruyabilir. Soğan piyazı ve patates kızartması ile sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder