18 Kasım 2015 Çarşamba

MALATYA USULÜ ISPANAKLI İÇLİ KÖFTE


                                                             




       Şimdi sizinle birlikte Malatya' nın eşsiz lezzeti olan ıspanaklı köftenin yapılışını paylaşacağım.
Öncelikle;

       Malzemeler;
  • 1 kase ince bulgur
  • 1 kase yarma
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • Tuz
       Köftenin İç Malzemesi;
  • 150 gr. az yağlı kıyma
  • 3 adet soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ + 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağ ile pul biber
Şimdi gelelim bu lezzetli yemeğin yapımına.

       Öncelikle iç malzememizi hazırlamakla işe başlayalım. Soğanları yağda kavurarak, içine kıymayı ekleyelim. Daha sonra ıspanağı iyice yıkayıp doğradıktan sonra, süzgeçte suyunu süzelim. Ayrı bir kapta 5 dakika kadar kendi suyunda haşlayalım. Haşladıktan sonra ıspanağımızı soğuk sudan geçirip elimizle top şeklinde iyice suyunu sıkıp, harcımıza ekleyelim. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım. daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. 
       Hamur için bulguru, yarmayı ve tuzu derin bir kaba boşaltıp, ılık su ile ıslatalım. 15 dakika kadar dinlendirelim. Dinlenen hamurun içine unu ve tuzunu ekleyelim. Sonra azar azar su ekleyip, hamur halini alana kadar yoğuralım. Hamurdan küçük parçalar alarak, avcumuz içinde parmağımızla içli köfte gibi açalım. İçine hazırladığımız harcımızı koyup kapatalım. Hepsi bittikten sonra kaynamış suya köftelerimizi atalım. 10- 15 dakika haşlamamız yeterli olacaktır. Servis tabağımıza alıp, üzerine kızgın tereyağ ile pul biberli sosumuzu dökelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder