24 Kasım 2015 Salı

MALATYA' NIN ENFES YEMEĞİ " ANALI KIZLI"



                      Bugün sizlerle Analı Kızlı yemeğini hazırlayacağız.

       Malzemelerimiz;

  • 750 gr. yağsız dana kıyması
  • 1 kilogram köftelik bulgur
  • 1 bardak nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kaşık biber salçası
   İç Malzemeler;

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
  • Yarım deste maydanoz
         Malzemelerimiz hazırsa şimdi yapımına başlayalım.
Tavamıza 1 kaşık tereyağını koyup eritelim. İçine soğanlarımızı küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Az yağlı kıymamızı soğanın içine koyarak pişirelim. Maydanozu, baharatlarımızı, tuzu ekleyip, karıştırdıktan sonra soğuması için ocaktan alalım. Böylece içini hazırlamış olduk. Bulgu
ru ve yağsız dana kıymayı bir kapta karıştırarak içine bir bardak suyu koyarak ıslatalım. Islattığımız malzemeden bir parça alıp  mutfak robotuna koyup 2 dakika çalıştıralım. Eğer robot malzemeyi karıştırmıyorsa içine azcık su ilave edelim. Malzememiz bitene kadar aynı işlemi tekrar edelim. Mutfak robotundan geçen malzememize tuz ekleyip 10 dakika boyunca yoğuralım. Oluşan hamurumuzdan küçük parçalar ayırıp, yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamur toplarını sol avcumuza alıp sağ işaret parmağımızla içini oyalım. Hazırladığımız iç malzemeden koyarak ağzını kapatalım. İç malzememizden 1 kaşık artırarak bu işlemi bitirelim. Kalan hamurumuzdan küçük küçük misket şeklinde yuvarlayalım. 1 gece önceden ıslatmış olduğumuz nohutumuzu iyice haşlayalım.  Küçük bir tavada yağ ve salçamızı eriterek nohutu içine koyalım. Artırmış olduğumuz  iç malzemeyide içine ekleyelim. 1 litre sıcak su ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Daha sonra hazırladığımız köfteleri içine koyup 5 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Malatya' da bayramlarda ve özel günlerde sıklıkla yapılan harika bir yemektir. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder