20 Şubat 2016 Cumartesi

HAVUÇLU CEZERYE PASTASI


      Havuçlu Cezerye Pastasında Kullanılacak Malzemeler;

  • 1 Kg. havuç
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı su
  • Muhallebisi için;
  •  6 su bardağı süt, 1 su bardağı un,
  •  1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Üzeri için;
  • Antep fıstığı, ceviz içi, pasta süsü
    Önce pastamızın muhallebisini hazırlayacağız. Muhallebi için bir tencereye sütü, un, şeker ve hindistan cevizini koyup, ocağın üstünde kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyelim. Ocaktan alalım. 
    Daha sonra havuçları rendeleyelim. Şekeri ve suyu ekleyerek ocağa alalım. Havuçlar suyunu çekene kadar pişirelim. Bisküvi ve cevizi rondo dan geçirelim. Pişer havuçları ocaktan alalım ve içerisine bisküvi- ceviz karışımını ekleyelim ve iyice karıştıralım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına kaşık ile bastırarak karışımı yayalım . Üzerine soğuyan muhallebiyi dökelim. Üzerini isteğe göre süsleyelim. 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım. Görüntüsü ve lezzeti çok güzel olan pastamız hazır. Afiyet olsun. 






2 yorum: