2 Şubat 2016 Salı

ÇİKOLATALI COCO BROWNİ PASTA






      Tekrar sizlerle birlikte olmak çok güzel bir duygu. Beğeneceğinizi ümit ederek size coco browni pasta tarifi vereceğim. Çay saatlerinde, misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir lezzet. 
      Pastanın Malzemeleri;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kadar un ( kıvamı akıcı olacak, un miktarını ona göre ayarlayın)
  • Ara kısmı için, 1 paket krem şanti, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı hindistan cevizi
  • Üzeri için, 200 gr. bitter çikolata, 1 paket süt kreması
    Şimdi malzemeler tamamsa, pastayı yapmaya başlayalım. Hamur için tereyağı ve çikolatayı eritip, ılımaya bırakalım. Yumurta ve şekeri çırpıp, içerisine süt, erittiğimiz çikolata, vanilya, kakao ve tuz ilave edip karıştıralım. En son unu ilave edelim ve tekrar karıştıralım. Hamuru, yağlı kağıt kapladığımız kelepçeli kalıba dökelim. Daha sonra 180 derece fırında pişirelim. 
    Ara kısmı için krem şantiyi sütle çırpalım. Hindistan cevizi ekleyip, çırpmaya devam edelim. En üst kısmı için kremayı ısıtıp içerisine çikolatayı ekleyip, eritelim. Fırından çıkan keki kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakalım. Üzerine hindistan cevizli karışımı sürelim. En üste eritip, soğuttuğumuz çikolatayı sürelim. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, kalıptan çıkarıp servis yapalım. Çok lezzetli coco browni pastanız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder