5 Şubat 2016 Cuma

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TATLISI


      Pastane Usulü Şekerpare Tatlısının Malzemeleri;

  • 1 adet yumurta
  • 100 gr. margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
  • Şerbeti için, 3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su ve 1-2 damla limon suyu
   Öncelikle şerbeti kaynatalım. Şeker ile suyu tencereye koyup, ocağa alalım. 5- 10 dakika kadar kaynatalım. Ocaktan alacağımız zaman 1-2 damla limon suyu koyalım ve soğumaya bırakalım. 
   Hamur için tüm malzemeyi karıştıralım. Ele yapışmayan bir kıvam elde edelim. Şekil verelim ve üzerine yumurta sarısı sürerek, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca, soğuk şerbeti üzerine dökelim. Şerbeti çekmesini bekleyelim. Şerbet çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder