9 Şubat 2016 Salı

FIRINDA TAVUK BAGET

 
 
      FIRINDA TAVUK BAGET İÇİN MALZEMELER ( 4-6 KİŞİLİK);

  • 8-10 adet tavuk baget
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kekik, karabiber ve pul biber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
   Bagetleri yıkayıp, süzdükten sonra, bir kabın içerisine koyalım. Ayrı çorba kasesinde salça, yoğurt, sıvı yağ, tuz, kekik, karabiber, pul biber ve rendelenmiş sarımsağı katıp, iyice harmanlayalım. Kasedeki sosu bagetlerin üzerine döküp, iyice yedirelim. Daha sonra bagetleri fırın tepsisine dizelim. İsteğe göre içerisine soğan, patates, domates ve sarımsak ekleyebiliriz. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra pilav eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder