26 Haziran 2016 Pazar

ÇOK LEZZETLİ SÖMELEK KÖFTESİ

     




       Bugün Kahramanmaraş iline has bir lezzet olan sömelek köfte tarifi vereceğim. İftar sofralarınıza yenilik katmak isteyenler için bire bir. Harika bir lezzet.
Malzemeler;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı yarma
  • 2 su bardağı irmik
  • 250 gr. iki kere çekilmiş kuzu kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, 
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kimyon, karabiber, pul biber, kuru nane, sumak ve kuru reyhan
   Sömelek köfteyi yapmaya başlayalım. Bulgur, yarma ve irmiği tepsiye koyalım. Sıcak su ile ıslatalım. 15- 20 dakika kadar bekletelim. Daha sonra içerisine kıyma, tuz, karabiber, salça ve kimyonu ekleyip, iyice yoğuralım. Yoğururken az su ekleyebilirsiniz.
   Sonra küçük parçalar koparalım ve elimizle oval şeklinde yuvarlayalım. Hepsini yuvarladıktan sonra tencerede su kaynatalım ve içine bir miktar tuz atalım. Kaynamakta olan suyun içerisine köfteleri atalım. 15 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra süzgece alalım.
   Şimdi Tavada yağı eritelim. İçerisine baharatları ve salçayı koyup ezelim. Haşlanan köfteleri içine atalım. Kızarınca köftelerimiz hazırlanmış oluyor. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder