15 Haziran 2016 Çarşamba

YUFKALI KADAYIF SARMASI




        Uzun zamandır tatlı tarifi vermediğimi farkettim. Eminim beğeneceksiniz bu tarifimi. Yufkalı kadayıf sarması için gerekli malzemeler;

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 400 gr. çiğ kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 200 gr. tereyağ
   Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
   Önce şerbeti hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu koyalım ve kaynamaya başlayınca limon suyu ilave edelim. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Daha sonra baklavalık yufkamızın 2 adetini üst üste koyalım. Kısa kenarına kadayıf ve çekilmiş ceviz karışımını koyup, rulo şeklinde saralım. 2 parmak kalınlığında keselim. Daha sonra borcam tepsiye yerleştirelim. Erittiğimiz tereyağını üzerine gezdirelim. 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince soğun şerbeti üzerine dökelim. Üzerine fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder