11 Haziran 2016 Cumartesi

HAZIR YUFKADAN BEYTİ KEBABI


      Bugün sizlere ikinci tarifimi vereceğim. Hazır yufkadan beyti kebabı için malzemelerimiz;

  • 2 adet yufka
  • 500 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon
    Yufkaların üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı süt
    Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
   Öncelikle yufkaların üzeri için sıvı yağ, su ve sütü bir kasede karıştıralım. Yufkamızı tezgaha serelim. Üzerine fırça ile hazırladığımız sosu sürelim. Yufkayı yarım ay olacak şekilde katlayalım. Daha sonra kıymayı bir kaba alalım. Üzerine soğanı rendeleyelim. İçerisine tuz, karabiber, pul biber, galeta unu ve kimyonu ekleyip, yoğuralım.
    Yarım ay şeklinde katladığımız yufkanın uzun kenarına kıymalı harcımızı koyalım. Rulo şeklinde saralım. Bir parmak kalınlığında keserek, çubuklara dizelim. Yufka için hazırlanan sostan üzerine sürelim. 200 derece fırında pişirelim. Bu arada   bir tavada tereyağı eritip, domates salçası ekleyerek sos hazırlayalım. Sarımsağı rendeleyip, yoğurt ile karıştıralım. Fırından çıkıp, soğuyan kebabın üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder