6 Nisan 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ




                                         Bugün güzel bir barbunya pilaki tarifi vereceğim.
      Malzemeler;

  • Yarım kilo barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
   Öncelikle zeytinyağı koyduğumuz tencerede küp şeklinde doğradığımız soğanları kavuralım. İçerisine  doğradığımız biberi, havucu ve patatesleri ekleyelim. Daha sonra salçayı ekleyip, karıştıralım. Önceden ıslattığımız barbunyayı ekleyelim. Doğranan domatesleri ekleyip 5 dakika kadar karıştıralım. Yeteri kadar tuz ekleyelim. Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirelim. Piştikten sonra ılık servis yapalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder