11 Nisan 2016 Pazartesi

GELİN PASTASI

      Bugün sizlere çok güzel bir lezzet olan Gelin Pastası tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Islatmak için 1,5 su bardağı süt
  • Muhallebisi için, 1 litre süt, 2 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı şeker ve 1 paket toz krem şanti
  • Üzeri için hindistan cevizi
   Şimdi hem lezzetli hem de çok hafif pastamızı yapmaya başlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Yağladığımız kare borcam tepsiye malzemeyi boşaltalım. 180 derece fırında pişirelim. Bu arada muhallebi için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye koyup, ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve toz krem şantiyi içine  ekleyelim ve çırpalım. Muhallebiyi soğumaya bırakalım. Fırından çıkan kekimize kürdan yardımıyla delikler açalım. Sıcaklığı geçtikten sonra 1.5 su bardağı sütü üzerine dökelim. Kek iyice soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine yayalım. Üzerine hindistan cevizini serpelim. 2 saat süre ile buzdolabında beklettikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder