28 Nisan 2016 Perşembe

AĞLAYAN PASTA


               Ağlayan pasta için gerekli malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Islatmak için, 1.5 su bardağı süt
  • Üzeri için, 2 paket toz krem şanti ve 1 paket çikolata sosu
               Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır. İçerisine süt ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip, çirpılır. Hazırlanan karışım kare borcama dökülür. 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkardığımız keke sıcaklığı geçince süt dökülür. Her tarafına gezdirilir. Önce krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır ve soğuyan kekin üzerine sürülür. Sonra çikolata sosu 2.5 su bardağı süt ile pişirilir ve soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür. Böylelikle pastamız hazır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder