23 Nisan 2016 Cumartesi

KABAK SANDAL YEMEĞİ


       Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle olmak çok güzel. Bugün değişik bir yemek tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler;

  • 6 adet kabak
  • 200 gr. orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 150 gr. kaşar peyniri
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
     Şimdi yemeği yapmaya başlayalım. Kabaklar iyice yıkanır. Ortadan enlemesine bölünür ve içleri oyulduktan sonra tuzlanıp, kızartılır.
     Soğan, sarımsak ve biber doğranır ve sıvı yağ koyduğumuz tavada kavrulur. İçerisine kıyma ilave edilir. Salça, ince doğranan domates, maydanoz ve baharatlar  eklenir. İç malzeme iyice pişirilir. Kızartılan kabakların içleri doldurulur. Fırın tepsisine dizilir ve üzerine kaşar peyniri rendelenir. Üzerine salçalı su gezdirilir. 180 derece fırında kaşar peynir eriyene kadar pişirilir. Makarna ya da pilav eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder