10 Mart 2016 Perşembe

KİREMİTTE KAŞARLI ET SOTE



      Kiremitte kaşarlı et sote yemeğinin malzemeleri;

  • 500 gr. az yağlı kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, pul biber, karabiber ve kekik
  • Üzeri için 150 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
    Şimdi yemeği hazırlamaya başlayalım. Öncelikle kuşbaşı etleri kendi suyunda pişirelim. Soğan ve sarımsağı doğrayalım. Yağ koyduğumuz tavada soteleyelim. İçerisine doğradığımız biberleri ekleyelim. 
    Pişen etleri ve salçayı da ekleyelim. Son olarak domates, salça ve baharatları ekleyip, iyice karıştıralım. Domatesin suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra hazırlanan malzemeyi güveç kaplarına paylaştıralım ve üzerine kaşarı ekleyip, 180 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder