24 Mart 2016 Perşembe

HARİKA BİR PATLICAN YEMEĞİ KARNIYARIK


      Bugün güzel bir patlıcan yemeği yapmaya karar verdim. Ağzınıza layık bir karnıyarık.
Malzemeler;

  • 6 adet patlıcan
  • 300 gr. az yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet  yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber, tuz, pul biber
Malzemeler tamamsa yemeği hazırlamaya başlayalım. Öncelikle patlıcanları fırında közleyelim. Fırından çıkınca kolay soyulması için bir poşete koyalım. İç harcımızı hazırlayalım. Küp küp doğradığımız soğan ve biberi yağda kavuralım. İçerisine kıymayı ilave edelim. Kıyma kavrulunca. salça, domates, maydanoz, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyelim. İç malzeme piştikten sonra ocaktan alalım. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım. Orta kısımlarını bıçak yardımıyla kesip, borcam tepsiye dizelim. her patlıcana 1 kaşık iç harcımızdan koyalım. Üzerlerine domates ve biber koyalım. Bir su bardağı sıcak suda erittiğimiz salçayı üzerine dökelim.  180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder