5 Kasım 2016 Cumartesi

LOLAZ' LI BULGUR PİLAVI (KURU BÖRÜLCE)


       Bugün sizlere hala dumanı tütmekte olan lolazlı bulgur pilavı tarifi vereceğim. Değişik bir pilav yemeği olduğundan farklı lezzetler arayanlar için güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
      Malzemeler;

  • 1 su bardağı lolaz (kuru börülce)
  • 1 çorba kasesi pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates biber salçası karışımı
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 su bardağı zeytin yağı
Şimdi pilavımızı yapmaya başlayalım.  Öncelikle lolaz yıkanır ve tencereye konulur. Üzerini geçecek kadar su konularak pişirilir. Pişme suyu dökülür ve üzerine yeteri kadar su eklenir. İçerisine salça. tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Su kaynamaya başladığı zaman bulguru ekleyelim. Suyunu çektikten sonra altını kapatalım. Tavada ısıttığımız yağ ve pul biberi pilavın üzerine dökelim ve karıştırıp 15 dakika kadar dinlendirelim. Pilavımız hazır... Afiyet olsun...





2 yorum:

  1. Bu lolazın içine benziyor sanki yeşil kısmı yok gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuru börülce olduğu için yeşil kısmı yok...

      Sil