21 Kasım 2016 Pazartesi

KALP POĞAÇA


 Blog sayfam 1. yılını doldurduğu şu günlerde size lezzetli bir poğaça tarifi vermek istedim. Paylaşımları beğenenlere, yorum yapanlara ve takip edenlere çok teşekkür ederim.
Şimdi poğaçanın malzemelerini vereyim;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. margarin
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta ( sarı kısmı üzerine, ak kısmı içine)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
 İç Malzemesi;

  • 250 gr. beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
     Sıvı yağ, margarin, süt, yumurta akı, tuz, şeker ve mayayı iyice karıştıralım. Daha sonra unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. 2 saat boyunca dinlendirelim. Bu arada beyaz peyniri ve ince doğradığımız maydanozu koyup karıştıralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli harcımızdan koyalım. Üzerine diğer açtığımız bezeyi örtüp kalp şeklinde kalıp ile keselim. Tüm bezelere bu işlemi uygulayalım.
     Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder