9 Kasım 2016 Çarşamba

ETLİ PİRİNÇ PİLAVI


    Değişik sunumuyla etli pilav tarifi vermek istiyorum. Hem göze hem de damaklarda hoş bir tat bırakan lezzetli bir yemek tarifi...
Malzemeler;

  • 500 gr. kuşbaşı et 
  • 1 çorba kasesi baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  Kuşbaşı etlerimizi tencereye koyalım ve kendi suyunu çekinceye kadar pişirelim. Bu arada pirinçleri yıkayıp, sıcak tuzlu su içerisinde. 1 saat kadar bekletelim. Tere yağını tavaya alıp eritelim. İçerisine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip, 1- 2 dakika kadar karıştıralım. Sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte, suyunu çekene kadar, pişirelim. 
   Pişirdiğimiz pilavı 15 dakika kadar dinlendirelim. Etimiz suyunu çekince 1 yemek kaşığı tereyağ ile kavuralım. Kavrulan etleri geniş kabın tabanına koyalım. Üzerine de pilav koyup servis tabağına ters şekilde koyalım. Etrafına hazırladığımız çeşitli salata çeşitleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder