8 Ağustos 2016 Pazartesi

EV USULÜ ADANA KEBABI



       Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikte olmak çok güzel bir duygu. Bugün sizlerle güzel bir  ana yemek tarifi paylaşmak istiyorum. Eminim beğeneceksiniz.
       Malzemeler;

  • 500 gr. kuzu kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon
   Şimdi anayemeği yapmaya başlayalım. Öncelikle kıymayı derin bir kaba alalım. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyelim. Üzerine baharatlarımızı, ince kıyılmış maydanozu, galeta unu ve sıvı yağı ekleyip, iyice yoğuralım.
    Daha sonra elimizi suyla ıslatıp, hazırladığımız harcımızdan bir parça alarak geniş çöp şişlere düzelim. 200 derece fırında pişirelim. Patates kızartması ve salata ile servis edelim. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder