23 Ağustos 2016 Salı

LEZZET HARİKASI İÇLİ KÖFTE


     Bugün sizlere herkesin iştahla yediği, kendini tutamadığı, uğruna diyetlerini bozduğu bir lezzetin tarifini vermek istiyorum. İnsanın gözünün korkması normal ama kolayca nasıl içli köfte yapılacağını size anlatacağım.
Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber
İç Malzeme İçin:

  • 250 gr. az yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Karabiber, pul biber ve tuz
   Öncelikle iç malzemeyi hazırlayalım. Kıymayı ve ince doğranmış soğanı kavuralım. İçine kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber ve cevizi ekleyip karıştıralım. Soğuması için bir kenara alalım.
    Şimdi ince bulguru ve irmiği bir kaba alıp kaynar suyla ıslatıp dinlendirelim. 10- 15 dakika sonra unu, yumurta, salça, tuz ve baharatları ekleyip, iyice yoğuralım. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım. Parmağımızla ortasını açıp içine kıymalı harçtan koyup kapatalım. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp, tepsiye dizelim. Daha sonra köfteleri kızgın yağda kızartalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder