21 Temmuz 2016 Perşembe

MUHALLEBİLİ KADAYIF






       Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle olmak çok güzel bir duygu. Millet olarak bu zor günleri umarım çabuk atlatacağız. Bugün muhallebili kadayıf tarifi vermek  istiyorum.
       Malzemeler;

  • 350 gr. tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  Muhallebisi İçin;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
   Şimdi yapımına başlayalım. Buzlukta dondurduğumuz kadayıfları ufalayalım. Tereyağını tavada eritip, üzerine kadayıfları ve şekeri ekleyip kavuralım. İyice kavrulduktan sonra içerisine cevizi ekleyip, ocaktan alalım. 
   Muhallebi için, krem şanti ve  vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye koyarak pişirelim. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alalım. Muhallebi soğuyunca iyi krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla çırpalım. 
   Kadayıfların yarısını kelepçeli kalıba koyup, iyice bastıralım. Üzerine soğuyan muhallebiyi dökelim. Üzerine kalan kadayıfı serpelim. Buzdolabında 5-6 saat bekledikten sonra kalıptan çıkaralım. Afiyet olsun.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder