8 Ekim 2017 Pazar

DAMAT PASTASI


      Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle birlikte yeni lezzetler paylaşmak çok güzel bir duygu. Bugün sizlere damat pastası tarifi vereceğim. Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
Kekimizi ıslatmak için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 kahve fincanı un
  • 1 paket krem şanti
  • üzerine hindistan cevizi ve kakao
       Şimdi malzemeler hazır ise keki yapmaya başlayabiliriz. Yumurta ve şekeri çırpalım. Ilık su, vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ekleyip çırpma işlemine devam edelim. Hazırladığımız karışımı yağlanmış borcam tepsiye dökelim. 175 derece fırında pişirelim. Fırından çıkınca kürdanla delikler açalım.
       Islatmak için sütün içerisinde kako ve şekeri eritelim. Fırından çıkan kekin üzerinde gezdirelim.
       Kremasını hazırlamak için krem şanti hariç tüm malzemeyi tencerede çırpalım. Daha sonra ocakta pişirelim. Soğuyunca toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpalım. Kremamızı pastamızın üzerine yayalım. Hindistan cevizi ve kakao ile süsleyelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder