18 Mart 2017 Cumartesi

PADİŞAH YASTIĞI TATLISI




       Bugün sizlere Padişah Yastığı Tatlısının tarifini vereceğim.
Malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu


Ara Kreması İçin;
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne peynir


Şerbeti için,
  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
   Öncelikle şerbetini hazırlamalıyız. Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatalım. Daha sonra limon suyunu damlatalım ve soğumaya bırakalım. Kreması için, krem şanti ile sütü çırpalım. İçerisine labne peynir ekleyip, çırptıktan sonra soğuması için dolaba kaldıralım.
    Kek için, yumurta ve şekeri çırpalım. İçerisine ılık su, irmik, un, kabartma tozu, ve vanilya ekleyip çırpalım. Karışımımızı kelepçeli kalıba dökelim. 180 derece de pişirelim. Fırından çıkınca soğumaya bırakalım ve soğuyunca ortadan ikiye keselim. Alt tabana şerbeti dökelim. Kremamızı sürelim ve üstteki keki 6 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz parçalara şerbet dökelim ve krema sürdüğümüz kekin üzerine düzgün şekilde kapatalım. Tekrar şerbet döküp, antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder