9 Ocak 2017 Pazartesi

KÜLAHTA KADAYIF TATLISI





      İyi akşamlar.. Bugün sizlere külahta kadayıf tatlısının tarifini vereceğim. Hazırlaması çok kolay. Öncelikle malzemeleri sıralayalım;

  • 300 gr. kadayıf
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Şerbeti için, 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su
  • İç malzemesi, ceviz içi, kaymak
       İlk önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım.   Bir kaba 2 yumurta sarısını koyalım. Elimizi yumurta sarısına batırarak, kadayıfı  metal külah kalıplarımızın dışından saralım. Üst kısımda 2 parmak kadar boşluk bırakalım. Daha sonra kalıp ile beraber kızgın yağda kızartalım. Kızaran kadayıfları soğuk şerbet içerisinde 2 dakika kadar bekletelim ve daha sonra kalıbından çıkaralım.
      İçerine ceviz içi ve kaymak doldurup servis yapalım. Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.






2 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Sitemize Bekleri Yemekevi.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. sitenizi mutlaka ziyaret edeceğim.

      Sil