12 Ekim 2016 Çarşamba

MİLFÖYLÜ KÜLAH PASTA




         Bugün güzel bir pasta tarifi paylaşacağım sizlerle. Beğeneceğinizden hiç şüphem yok.
Malzemeler;

  • 1 paket milföy
İç malzemeler;

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket pudra şekeri
   İlk önce milföy hamurlarını orta çizgilerinden kesip merdane yardımıyla parçaları uzatalım. Şeritler halinde kesip önceden yağladığımız kalıpların altından başlayarak üst üste gelecek şekilde saralım.
Üst kısmında biraz boşluk bırakalım. Bütün hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
   İç malzemeyi ( kreması) hazırlamaya başlayalım. Süt, un, şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım. Daha sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar pişirelim. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştıralım. Tereyağ eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Malzememiz soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip, mikser yardımıyla pürüzsüz oluncaya dek çırpalım. Milföylerin içindeki kalıpları dikkatlice çıkaralım. Hazırladığımız kremayı içlerine sıkalım. Daha sonra antep fıstığına ( siz toz fındık, ceviz ya da badem kullanabilirsiniz) bulayalım. Üzerlerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder