28 Eylül 2016 Çarşamba

TUZLU PAPATYA KURABİYE




       Eylül ayının son günlerinde, çocuklarımızın okullarda zevkle tüketeceği bir atıştırmalık hazırlamak istedim. Pratik ve lezzetli bir kurabiye...
       Malzemeler:

  • 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un


   Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, tuz, şeker, mahlep, sirke ve yumurtayı ( bir tam, diğerinin beyaz kısmı) ekleyip karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım ve papatya şeklini verelim. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Susam ve çörek otu serperek, 170 derece fırında pişirelim. Üzeri kızarınca fırından çıkartalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder