19 Eylül 2016 Pazartesi

ÇİÇEK POĞAÇA


       Uzun bir süredir sizlerden ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Çok yorucu bir seneydi ve birazcık dinlenmek istedim. Şimdi tekrar sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün güzel bir poğaça tarifi vermeyi istedim. Yeni eğitim öğretim yılında, sevimli kuzucukların okulların da severek yiyecekleri bir lezzet.
       Malzemeler:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta akı (sarısını üzerine süreceğiz)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • İç malzeme için rendelenmiş kaşar peyniri
  • Aldığı kadar un
       Ilık süt içerisinde şeker ve mayayı eritelim. Daha sonra tereyağ ve sıvı yağ,  tuz, yumurta akı ve mahlebi de ekleyerek iyice karıştıralım. Unu azar azar ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Yarım saat mayalanması için dinlendirelim. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, içerisine peyniri koyup yuvarlayalım. Yuvarlak borcam tepsiye aralarında 3-4 cm. kalacak şekilde dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpelim. Susam da kullanabilirsiniz. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çocuklarımızın beslenme çantasın da yerini alacak bir lezzet. Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. Elinize sağlık! Milletçe en sevdiğimiz yiyecek türü yine hamur işleri oluyor galiba. Sevgiler...

    YanıtlaSil