3 Aralık 2016 Cumartesi

ISPANAKLI ÇITIR BÖREK



      2016 yılını da geride bırakmaya başlıyoruz.  Kış aylarının vazgeçilmezi ıspanak...  Ben de ıspanağı çok severim ve farklı tariflerle çocuklarında severek yiyeceği bir şekilde sunmaya çalışıyorum. Bugün ıspanaklı çıtır börek tarifi vereceğim.
      Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz, karabiber ve pul biber
     Sosu İçin;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Mısır nişastası
   Soğanı ince şekilde doğranır ve az miktar sıvı yağ koyduğumuz tavada kavrulur. Sonra iyice yıkanan ıspanaklar içerisine eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz, Karabiber ve pul biber eklenir. Altı kapatılır ve soğuması beklenir. Soğuyunca içine beyaz peynir eklenir. 
  Yufkamızı tezgaha serelim ve bir ucunu içe katlayalım. Üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim. Mısır nişastasından bir tutam alıp, yufkanın üzerine serpelim. Daha sonra geniş kısmına harcı ekleyip rulo şeklinde sıkıca saralım. Bıçak yardımıyla 4 parmak kalınlığında keselim. Diğer yufkaya da aynı işlemleri uygulayalım. Kestiğimiz yufkaların üzerine yumurta sarısı sürelim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzerlerine isteğe göre çörek otu veya susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder