Harika bir lezzet " mantı". Büyük küçük herkes severek yediği bir lezzet harikası.
Hemen Malzemeleri Sayalım;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tane yumurta
- Tuz
- İç harcı için;
- 1 tane soğan
- Karabiber, pul biber
- 150 gr. az yağlı kıyma
- Üzerine sarımsaklı yoğurt
Her bir bezeyi orta büyüklükte oklava yardımı ile açalım. Yufkaları önce boyuna, sonra enine kesip küçük kareler elde edelim. Küçük karelerin ortalarına parmağımızla kıymalı harçtan koyup, dört köşesinden birleştirelim.
Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayıp, süzelim. Servis tabağına alalım ve sarımsaklı yoğurt dökelim.
Onun üzerine yağda kızdırdığımız toz kırmızı biberi gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder