HARİKA TAT ARNAVUT CİĞERİ
Bugün ciğer sevmeyenler için güzel bir tarif vereceğim. Siz söyleyene kadar ciğer yediklerinin farkına bile varmayacaklar, emin olabilirsiniz. ( 2-3 kişilik)
Malzemeler;
- 500 gr. kuzu ciğeri
- 1 çay bardağı kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber ve kekik
- Garnitür olarak, patates kızartması ve soğan piyazı yapabilirsiniz
Öncelikle ciğer küp şeklinde küçük küçük doğrayalım. İçerisine tuz ve baharatları ekleyip, iyice harmanlayalım. 10- 15 dakika kadar bekleyip, ciğerleri unlayalım. Kızgın yağda 3- 4 dakika boyunca kızartalım. Çok fazla kızartmayalım çünkü ciğerler kuruyabilir. Soğan piyazı ve patates kızartması ile sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder