Bugün sizlerle sevgili Gülnur Ablamdan aldığım ve severek yediğim cheesecake' nin tarifini paylaşmak istiyorum. Sizinde mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler;
- Tabanı için 2 paket yulaflı bisküvi
- 150 gr. tereyağ
- İç dolgusu için 1 su bardağı şeker, 2 yumurta, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 paket labne peyniri (500 gr)
- Üzeri için 200 gr. bitter çikolata, 1 paket krema
Şimdi yapımına başlayalım. Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını eritelim ve üzerine dökelim. İyice karıştıralım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına sıkıca bastırarak yayalım. İç dolgusu için, yumurta ve şekeri iyice çırpalım. İçerisine labne peyniri, un ve yoğurdu ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Çırpıcı kullanalım çünkü mikser kullanırsak labne peynirimiz sulanır. Bunu bisküvi tabanının üzerine dökelim. 150 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirelim. Üzerine sos için, bitter çikolata ve kremayı kısık ateşte karıştırarak eritelim. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Ara sıra karıştıralım. Yoksa sos kabuk bağlar. Fırından çıkan keki kalıbından çıkarmadan soğumaya bırakalım. Tamamen soğuyan kekin üzerine soğumuş olan sosu dökelim. 1 gece buzdolabında bekletelim. 1 gün sonra kelepçeli kalıbından çıkarıp servis yapalım. Afiyet olsun.
Harika görünüyor ilk fırsatta deniycem 😄😘
YanıtlaSilHarika görünüyor ilk fırsatta deniycem 😄😘
YanıtlaSilYorumunuz için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif herkese tavsiye ederim elinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif herkese tavsiye ederim elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
YanıtlaSil