- 3 adet yumurta sarısı ( yumurtalardan birinin akı içi için ayrılacak)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- İçerisine,
- 1 yumurta akı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Üzeri için,
- 150 gr. bitter çikolata
- 100 gr. krema
İç malzeme için, pudra şekeri. yumurta akı ve hindistan cevizini karıştıralım ve küçük toplar yapalım. Daha sonra fincanları yağlayalım. Harcın birazını içine koyalım. Ortasına hindistan cevizi toplardan koyalım. Üzerine tekrar harcımızı ekleyelim. ( 8 fincan kek çıkıyor verdiğim ölçüden)
Tenceremize fincanları dizelim. Tencerenin yarısına kadar su koyalım. Üzerini temiz bir havlu ile örtüp. kapağı kapatalım. Su kaynayınca ocağın altını kısarak, 20 dakika kadar pişirelim. Daha sonra fincanları biraz soğumaya bırakalım. Soğuyunca ters çevirelim. Üzeri için kremayı ısıtalım ve çikolatayı eritelim. Keklerin üzerine sürelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder