KÜLAHTA KADAYIF TATLISI
İyi akşamlar.. Bugün sizlere külahta kadayıf tatlısının tarifini vereceğim. Hazırlaması çok kolay. Öncelikle malzemeleri sıralayalım;
- 300 gr. kadayıf
- 2 adet yumurta sarısı
- Kızartmak için sıvı yağ
- Şerbeti için, 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su
- İç malzemesi, ceviz içi, kaymak
İlk önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Bir kaba 2 yumurta sarısını koyalım. Elimizi yumurta sarısına batırarak, kadayıfı metal külah kalıplarımızın dışından saralım. Üst kısımda 2 parmak kadar boşluk bırakalım. Daha sonra kalıp ile beraber kızgın yağda kızartalım. Kızaran kadayıfları soğuk şerbet içerisinde 2 dakika kadar bekletelim ve daha sonra kalıbından çıkaralım.
İçerine ceviz içi ve kaymak doldurup servis yapalım. Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık. Sitemize Bekleri Yemekevi.net
YanıtlaSilteşekkür ederim. sitenizi mutlaka ziyaret edeceğim.
Sil